faked-2_00000-1021x580

egotrip.hr news

Zašto ste ubili Tomislava Salopeka?

13 Aug , 2015  

Tih dana kada je otet geodet iz Vrpolja Tomislav Salopek i kada su članovi ISIS-a objavili svoje zahtjeve za puštanjem na slobodu muslimanki zatočenih u Egiptu, u medijima je bilo i važnijih vijesti – ravno dvadeset godina ranije, na njegovu sreću, glave su se kidale samo hrvatima i srbima u međusobnim nastojanjima za dokazivanjem superiornosti u crnoj rupi šupka svemira koju rado nazivamo domom – balkanu. Zagrebom su prolazili posuđeni tenkovi, avioni, helikopteri i ljudi, vojska i narod su pozdravljali punašnu i nasmijanu fikus predsjednicu dok ih je gledala praznog pogleda, a u Kninu su demokrati koji su krv dali za demokraciju zviždali istoj toj demokraciji za koju su se navodno borili. Klinci su ispruženim desnicama zazivali smrt srba i bolja vremena kada su im roditelji bili roblje povlaštene kaste Germana. Da se ta parada farse nastavila do danas, Tomislav bi možda i bio živ.

Medijima je Tomislavov život bio sporedna priča. Život dečka koji je otišao trbuhom za kruhom ne može biti važniji od onog što o slobodnim Hrvatima misle obrijani četnici sa one strane Drine, a novinari su se ponašali kako se i uvijek ponašaju, dali su narodu ono što želi. Oni su ipak, prije svega, samo kompas koji ukazuje na smjer interesa nacije. Zbog nečega što nam tada nije bilo shvatljivo, a to je bilo ignoriranje medija i ništavnog interesa javnosti, članovi terorističke skupine dali su Tomislavu dodatnih 48 sati života. Na njegovu žalost, kao i buduću žalost čitave njegove obitelji, tema ustaša i partizana trajala je još samo nekoliko sati nakon toga.

Nakon objave dodatnog roka, hrvatski mediji su krenuli izvlačiti priče o životu Tomislava i njegove obitelji, političari su dali svoja mišljenja i predviđanja naglašavajući važnost njegovog života i suradnju između Hrvatske i Egipatskih vlasti, a potpuno iracionalno tada smo više nego ikada prije kolektivno tražili razlog zašto bi mlad i školovan čovjek otišao raditi za stranu kompaniju i pregršt novaca.

Krivca smo našli i u zemlji u kojoj živimo i u vlasti koju biramo, ali ne i u nama samima. Uz pomoć internet i novinarskih članaka, ostvarenih suradnji, facebook grupa podrške i građenja javnog imidža, Tomislav je od dečka koji pokušava prehraniti svoju obitelj najbolje što zna pretvoren u lice nacije koja se pod svaku cijenu želi oduprijeti terorizmu kojeg u suštini ne poznaje, a i sada ga je upoznala slučajno. Onog trenutka kada su mediji napisali da Hrvatska surađuje s Egiptom i radi sve što može da Tomislava što prije dovede kući, vi ste bjesomučno otvarali linkove u nadi da vidite još malo Hrvatske patničke, a u suštini vaše krvi. Tomislava smo kolektivno pogubili u pustinji, daleko od očiju obitelji i nacije. Jer da bi Tomislav preživio nije trebalo ni puštanje egipatskih muslimanki, ni novac kojeg neke nacije i kompanije daju teroristima za svoje građane i uposlene ni suradnja Krišne, Zeusa i Boga Oca Isusa sa Muhamedom. Da bi Tomislav preživio, trebalo je samo ignorirati situaciju i pustiti zadužene ljude da rade svoj posao. Ali na njegovu nesreću, to je jedina stvar koju ne znamo pošteno napraviti.

Jučer je objavljeno kako je Tomislav Salopek ubijen. Mediji će u sljedećih nekoliko dana brojati posjete i masturbirati nad suzama njegove obitelji i prijatelja. Musti će tu kravu koliko god mogu, a u međuvremenu će nam prodavati lažni moral kroz odbijanje objavljivanja slike Tomislavove smrti pod navodom da je upravo to ono što teroristi žele, dok je činjenica da se slika ne objavljuje samo zato što mi to ne želimo vidjeti. Kao kada zamiriš prije no što povučeš okidač uperen u nečije čelo.

„Salopek je pogubljen zbog djelovanja Hrvatske protiv Islamske države“, objavljeno je od strane ISIS-a, no obavijest je trebala glasiti: „Salopek je pogubljen zbog djelovanja Hrvata protiv Hrvatske države.“. Pogledajte što ste napravili i pogledajte istini u oči. Dvadeset godina na vlast dovodite iste ljude. Gladni ste i žedni ponižavanja i krvi, bilo hrvatske, srpske ili muslimanske.

Zato gospodo, ne okrećite glavu od onog što ste sami skrivili – https://twitter.com/Raqqa_Sl/status/631427090877956096/photo/1

Zdenko Mendulin, aktivist Živog Zida s prebivalištem u Siriji

, , ,