Screenshot_7

egotrip.hr news

Oš udomit Sirijca, pičko?

25 Aug , 2015  

Inicijativa da se prosječnom izmučenom građaninu lijepe naše nabije osjećaj krivnje zbog nadolazećeg vala azilanata je prošlog tjedna stvarno uzela maha u domaćim medijima.

Bez previše miješanja u vanjske i unutarpolitičke razloge zbog kojih je došlo do vala izbjeglica, azilanata ili kako ih već želite nazivati, htio bih se osvrnuti na naslove koji nas pozivaju da postanemo bolji ljudi. Biste li udomili obitelj Sirijaca? Nije li to isto što ste i sami proživljavali početkom devedesetih? Zar nije to ono što bi Isus htio i što bi Isus i sam napravio?

Koji vam je jebeni kurac da ste postali toliko retardirani? Kome su ti tekstovi uopće namijenjeni? Meni ili Ivici Todoriću? Gdje da ja, čovjek u srednjim dvadesetima, udomim obitelj iz Sirije? U stanu od 60 kvadrata u kojem živim s mamom, tatom, sestrom i bakom? Nadam se da nisu namijenjeni mojem ocu, čovjeku od 65 godina koji u tom istom natrpanom stanu čeka smrt i nemoćno gleda kako mu i sin i kćer jedva preživljavaju. Čime da im kupujemo ručak, plaćom od 2650kn koju sam zaradio premetanjem polica u Kauflandu ili penzijom od 2100kn koju je sa 40 godina radnog staža zaradio moj stari?

Ne pilajte me sa sranjima, ne pokraj žive i zdrave Crkve kojoj u posjedu stoji nekoliko stotina praznih i neiskorištenih zgrada za koje su se krvavo borili. Uostalom, za razliku od mene, to im je posao. Moj posao je paziti da na polici pokraj minimalno 10 kutija Moto keksa bude minimalno 10 kutija Domaćica. Ne da li u krevet u sobi do moje navečer legne sestra ili Ramzi iz Damaska.

Ne pilajte me sa sranjima, ne pokraj živih i zdravih političara koji su plaćeni čistim novcem i foteljama u nadzornim odborima da rješavali upravo ove i njima slične probleme. To im je posao. Moj posao je maknuti jednu fetu salame natrag na pladanj kad umjesto 15 deka gospođi preko puta pulta slučajno u papir za zamatanje stavim 16 deka.

Naravno, uvijek postoji šansa da sranja koja pišete nisu namijenjena meni i ostaloj ogromnoj većini u glavu silovane sirotinje već onom jednom promilu obitelji u Hrvatskoj koje si stvarno mogu priuštiti financirati obitelj izbjeglica. U tom slučaju se ispričavam. Ali znam da nije tako.

Ne pilajte me sa sranjima, ne zato jer nisam dobar čovjek. Ne pilajte me sa sranjima zato jer ne mogu brinuti o sebi, a kamoli o nekome za koga do prije tjedan dana nisam ni znao da postoji. Pustite me da se sakrijem pred imigrantima, baš kao što se u vrijeme blagdana sakrijem u vlastitu sobu u sate kad nas posjeti retardirana rodbina.

Siguran sam da postoji netko tko se mora i treba pobrinuti za te ljude i isto tako sam siguran da to nisam ja. Ljudima se mora pomoći, a vi me ne pilajte sa sranjima.

Mirko Šupak, diplomirani inženjer elektrotehnike i višestruki zaposlenik mjeseca (ožujak i rujan 2013.) u Kauflandu, poslovnica Rijeka.

, , , ,