OLYMPUS DIGITAL CAMERA

egotrip.hr news

Lažni morali Borisa Dežulovića

19 Jun , 2015  

Hrvatsku je javnost prošli tjedan iznenadila vijest da je jednom od najpoznatijih domaćih kolumnista i kritičaru svega što postoji na ovim prostorima, Borisu Dežuloviću Veličanstvenom, uručen otkaz u Slobodnoj Dalmaciji. Povod je bila presuda Županijskog suda u Splitu koja je rezultirala time da Slobodna Dalmacija zbog Dežulovićevog teksta mora platiti tužiteljima koji su se osjetili povrijeđeni njegovim stilskim izražavanjem, iznos od 150 000 kuna. Sporni se tekst ne razlikuje nešto posebno od uobičajenih Dežulovićevih poslanica u kojima se beskompromisno obračunava sa svojim svjetonazorskim neistomišljenicima. Ono što treba razjasniti kad je u pitanju spisateljski opus dotičnog gospodina, jest to da li on posjeduje moralno pravo da se profilira u javnosti kao dežurni sudac koji ocjenjuje kakvo je društveno djelovanje prihvatiljvo, a kakvo nije.

Taj „profesionalni Jugoslaven“ i „mrzitelj svega hrvatskog“ kako mu njegovi gorljivi neprijatelji znaju tepat, slavu je stekao uglavnom ciničnim komentarima vezanim za kulturološke, etničke i nacionalne podjele kojih na ovim prostorima ima u izobilju. Pri tome se nije previše zamarao pisanjem o kriminalu u gospodarstvu i pljačkom društvenih dobara, iako bi to svakom „ljevičaru“ njegovog kova trebala biti primarna djelatnost.
Ali kad malo bolje sagledamo cjelokupnu situaciju, vidjet ćemo da gospodin Dežulović nije lud jer koji bi se normalan čovjek, pa makar bio on i ikona salonske ljevice u Hrvata i uzor hipsterske mladeži, odrekao neto plaće od pribiližno 25 tisuća kuna mjesečno. Spomenuti revolucionar za tekst ili dva tjedno zaradi plaću koju prosječni hrvatski radnik na minimalcu ili fakultetski obrazovana mlada osoba u programu stručnog osposobljavanja ostvari u godinu dana svog rada.

Da je Dežulović zbilja takva moralna vertikala i Che Guevara hrvatskog novinarstva kako ga njegovi sljedbenici percipiraju, posvetio bi neku od slavnih kolumni prošlim ili sadašnjim poslodavcima o čijim bi kriminalnim aktivnostima mogao objavljivati barem tri teksta na dnevnoj bazi. Svoga šefa u Oslobođenju, Muju Selimovića, bosansko-hercegovačku verziju Ivice Todorića, mogao bi pitati kako je preko noći zajedno sa svojim ocem, uspio preuzeti desetak kompanija diljem BIH i postati vodeći biznismen u zemlji sa 45% nezaposlenih. Naravno da je u tom slučaju svrsishodnije bacit ignoranciju i bavit se etničkim podjelama koje prožimaju bosansko-hercegovačko društvo, što je naš junak i učinio.

Bivšem gazdi Ninoslavu Paviću nikad nije zamjerio uništavanje tvornice Kamensko i izbacivanje na ulicu više od 400 radnica, a sve u cilju prisvajanja zemljišta zagrebačke tvornice koje je trebalo kasnije poslužiti u komercijalne svrhe. Nije mu zamjerio ni sumnjivu kupnju i dokapitalizaciju Slobodne Dalmacije koja se odvijala pod očitim mentorstvom osuđenog kriminalca Ive Sanadera, dapače Miljenko Jergović koji je objavio srcedrapajući tekst podrške Dežuloviću povodom nedavnog otkaza, hvalio je tadašnjeg europski orijentiranog premijera kao osobu prihvatljivu i lijevom spektru hrvatskog biračkog tijela.

Ako je Borko zbilja takav fajter kakvim se predstavlja onda bi trebao barem malo okrznuti novog šefa EPH Marijana Hanžekovića ili se možda boji da i njemu dotični ne bi poslao ovršni prijedlog koji se odnosi na nepostojeći dug kao što je to bio slučaj sa 12-godišnjom djevojčicom iz Zadra. Još jedan u nizu apsurdnih primjera vezanih uz „kralja ovrhe“ koji bi vjerovatno i svoju mamu ovršio bez pardona, a koji je nekim slučajem promaknuo našem neovisnom promatraču društvenih zbivanja, jest ovrha od skoro 2500 kuna umirovljeniku iz Valpova na ime duga prema HT-u, koji gle čuda nije ni postojao. Dotičnom gospodinu naravno spomenuti iznos nije nikada vraćen unatoč stalnim upitima adresiranim na spominjani odvjetnički ured.

Je li moguće da je najboljem komentatoru u 2014. i socijalno osjetljivom ljevičaru sve prethodno navedeno bilo potpuno nepoznato ili je možda bio zaokupiran puno važnijim temama koje se tiču homoseksualaca, desničarenja, kukastih križeva, ustaša, partizana i podizanja popularnosti Thompsonu? Ako se pita internet revolucionare u čijim redovima ima najviše poklonika, onda je to pravi put budući da ni on, a ni oni sami nisu sposobni za ništa drugo osim harmoničnog udaranja po tastaturi bez konfrontacije s pravim karcinomima ovog društva.

„Danas popodne, točnije oko 17 sati, nazvao me glavni urednik i rekao da Slobodna prekida suradnju sa mnom… Eto mene su se riješili, neka im sad gnjide pišu!“, zaključuje Dežulović. Dragi Borise, šteta što ne vidiš ili ne želiš da vidiš, da si i ti ista gnjida kao i tvoje kolege budući da skupa žmirite, podvijate repove i držite ljestve kriminalcima, jedina razlika što su neki od vas bolje, a neki malo lošije plaćeni.

Darinko Rudolfi, sindikalni povjerenik iz Osijeka

, , , , ,


  • SRBIJA DO KOSOVA

    BRAVO EKIPA DOBRO STE MU GA SMJESTILI LJEVICAR SMRDLJIVI KOJI SAMO GLEDA SEBE I SVOJE DUPE ZA HDZ ZNA SE HDZ!!!!

  • Vatroslav

    boris dezulovic pedofil ustaški vatikanski satan klinton balija peder govno demon i mason treceg stupnja